به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر، به همت پایگاه بسیج اداری مرصاد به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر در روز یک شنبه 15 بهمن سال جاری حلقه های صالحین شهید صیاد شیرازی و نسیم هدایت برگزار گردید. در این جلسه به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 1357 مستند بانوی مبارز پخش شد که اعضاء با زندگینامه خانم مرضیه حدید چی معروف به طاهره دباغ آشنا شدند.

خلاصه ای از زندگینامه این بانوی مبارز به شرح زیر می باشد:

مرضیه حدیدچی که فعالیت‌های سیاسی خود را تقریبا از سال 1346 با پخش و توزیع اعلامیه آغاز کرده بود، ‌در سال 1353 توسط ساواک دستگیر و به همراه دختر نوجوانش رضوانه به زندان افتاد و شدیدترین شکنجه‌ها را متحمل شد.

وی پس از انقلاب اسلامی یکی از مؤسسان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و به عنوان اولین فرمانده سپاه منطقه غرب کشور مسئولیت سپاه همدان را برعهده گرفت.

دباغ اولین فرمانده سپاه غرب کشور در بعد از انقلاب بود. او در نابودی سازمان‌هایی نظیر کومله و حزب دموکرات کردستان گرفته تا شبکه‌های مخفی فدائیان و منافقین نقش فعالی را ایفا کرد.

مسئولیت بسیج خواهران کل کشور، نمایندگی مجلس شورای اسلامی در سه دوره‌، فرماندهی سپاه همدان، استاد دانشگاه علم و صنعت، استاد مدرسه شهید عالی مطهری، قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی از جمله مسئولیت‌ها و سوابق اجرایی دباغ است.

همچنین زمانی که امام (ره) وارد فرانسه شدند پلیس فرانسه اصرار داشت که یک زن پلیس فرانسوی، مسئولیت حفاظت از ایشان را به عهده بگیرند اما امام(ره)به شدت مخالف بودند. بنابراین دباغ به نوفل لوشاتو رفت و با توجه به آموزش‌هایی که دیده بود، محافظ شخصی حضرت امام شد و وظایف اندرونی از جمله خرید، شتسشو و ... را نیز به عهده گرفت.

دباغ در دی ماه سال 1367 به عنوان عضوی از نمایندگان اعزامی امام خمینی(‌ره‌) برای ابلاغ پیام ایشان به گورباچف رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی انتخاب شد.